+ Meer informatie

Schwarzkopf hoeft niet te solliciteren...

1 minuut leestijd

NEW YORK (AP) - De topman van het Amerikaanse autobedrijf Chrysler, Lee lacocca, zou het liefst zien dat generaal Norman Schwarzkopf zijn opvolger wordt.

Over de spraakmakende geallieerde opperbevelhebber tijdens de Golfoorlog zei de al evenzeer spraakmakende bedrijfsmanager lacocca: „Hij is een briljante stra^ teeg en een harde werjier.^j en.|hij verlaat het leger". In eeii interview met het zakenblad Fortune noemde lacocca Schwarzkopf iemand die een doel kan stellen, mensen kent en absoluut weet wat discipline is. „Wat heeft een manager nog meer nodig?" aldus lacocca, de man die voor de tweede keer in zijn loopbaan door Chrysler is ingehuurd om het bedrijf te redden.

lacocca praat op het ogenblik met de directie van Chrysler over een geschikte opvolger. Veel prominente zakenlieden in de Verenigde Staten steken hun lof voor Schwarzkopf niet onder stoelen of banken en verklaren dat hij gemakkelijk een topfunctie in het bedrijfsleven aankan. De generaal wordt dan ook overstelpt met aanbiedingen.

lacocca, van wie verteld wordt dat hij met pensioen wil, is al langere tijd op zoek naar een opvolger nadat zijn rechterhand, Gerald Greenwald, vorig jaar opstapte bij Chrysler. In de jaren zeventig redde lacocca Chrysler van de ondergang en werd hij een mythische held in de zakenwereld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.