+ Meer informatie

Universiteiten adviseren tien studentenstops

1 minuut leestijd

UTRECHT — De universiteiten adviseren minister Ritzen (onderwijs) om voor het studiejaar 1990-1991 tien studentenstops in te stellen. Voor twee studierichtingen stellen zij plaatsingscommissies voor.

Dat schrijft de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) in een brief die vandaag naar de bewindsman is gestuurd.

De universiteiten suggereren minister Ritzen een studentenstop bij de studierichtingen geneeskunde, diergeneeskunde, bedrijfskunde, industrieel ontwerpen, beleid en management gezondheidszorg, gezondheidswetenschappen, medische biologie, Japankunde, Romaanse talen en Oost-Europakunde. Een studentenstop betekent dat het aantal toe te laten nieuwe studenten wordt beperkt. De universiteiten suggeren de minister verder om een plaatsingscommissie in te stellen bij de studierichtingen rechten en economie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.