+ Meer informatie

Ziekte tijdens vakantie

1 minuut leestijd

Behoudt de werknemer zijn recht op vakantie tijdens ziekte? Antwoord — De vraag is ingewikkelder dan men op het eerste gezicht geneigd zou zijn aan te nemen. Het zou te ver voeren deze gehele materie onder gelijktijdige verwijzing naar de toepasselijke wetsartikelen in dit bestek uiteen te zetten. Het antwoord is daarom kort en bondig, dat de werknemer recht kan doen gelden op ten hoogste het aantal vakantiedagen, waarop hij over een periode van één jaar aanspraak kan maken. Aldus de Hoge Raad in zijn arrest van 4 mei 1979. U kunt terzake rechtskundige hulp verkrijgen bij het bureau voor rechtshulp. Indien u niet weet, waar dit bureau gevestigd is, kunt u het adres van het bureau ter griffie van de rechtbank te weten komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.