+ Meer informatie

Vader

2 minuten leestijd

„En men noemt Zijn Naam... Vader der Eeuwigheid". Jesaja 9:5

Welaan dan! zoekt toch de Heere Jezus, om in Hem als de Vader der Eeuwigheid gevonden te worden, om in de rampzalige eeuwigheid niet neergestort te worden. Zouden wij er niet alles op zetten in dit leven, om hiernamaals eeuwig en gelukkig te zijn? Als men alleen maar gedachten van zichzelf heeft als een beest, wiens ziel in zijn bloed is, dat men denkt dat dood, dood is, o die mocht toch wel wat verder als dit leven zien, die mocht toch wel aan de onsterfelijkheid, aan de eeuwigheid denken,

Hoe ongelukkig is zulk een mens, wiens ziel buiten Jezus is! Al had men hier de levensjaren van een Methusalem, van ons zal ook eens gezegd worden: „en hij stierf'. Al had men hier al de weelde van een Belsazar, wat zal het baten, wanneer men na dit leven niet gelukkig wordt?

O mens, wat zoekt gij dan in de wereld, die toch voorbijgaat met al haar begeerlijkheden! O, dat wij toch rechte zoekers werden van die eeuwigheid; dat de vergankelijkheid van dit leven ons toch mocht aansporen, om aan de onvergankelijkheid van het eeuwige leven deel te krijgen. Er is geen groter prikkel tot Godzaligheid, dan dikwijls aan de eeuwigheid te denken. Dat kan opwekken, om Jezus als de Vader der eeuwigheid te zoeken.

Ds. Abr. Hellenbroek (Uit: De beloofde Messias)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.