+ Meer informatie

Brezjnjev houdt nog een rede in Praag

Nog geen officiële reactie Solidariteit

1 minuut leestijd

PRAAG — De Russische president Leonid Brezjnjev zal deze week nog een tweede rede houden voor het partijcongres van de Tsjechische communistische partij, zo is woensdag door partijfunctionarissen bekend gemaakt.

De partij zal vandaag verkiezingen houden voor een nieuw centraal comité en vrijdag naar alle waarschijnlijkheid partijleider Gustav Husak herkiezen voor een nieuwe termijn. Brezjnjev zal tot het einde van de week in Praag blijven, waar hij tijdens de bijeenkomsten van het congres ontrnoetingen heeft met andere communistiche leiders. Brezjnjev zou al besprekingen hebben gevoerd met Stefan Olszovski, leider van de Poolse delegatie naar Praag en voorstander van een harde lijn tegenover de binnenlandse oppositie in Polen. Olszovski vestigde de aandacht op zich door in zijn rede voor het Praagse congres niet de naam te noemen van partijleider Kania. Dit werd algemeen opgevat als een- slecht teken voor Kania's leiderschap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.