+ Meer informatie

Nordholt erkent fouten politie in zaak-Bruinsma

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Hoofdcommissaris drs. E. Nordholt heeft gisteren toegegeven dat de politie fouten heeft gemaakt in hef onderzoek naar de moord op crimineel Klaas Bruinsma.

„Wij hebben in de zaak als politie fouten gemaakt die we niet horen te maken en die niet bij een professionele organisatie horen", aldus Nordholt tijdens een raadscommissievergadering in Amsterdam.

Vrijdag werd de verdachte van de moordzaak, ex-rechercheur M. H., op vrije voeten gesteld toen de rechtbank het openbaar ministerie niet ontvankelijk verklaarde wegens onbetrouwbaarheid van het onderzoek.

Daar waar de officier van Justitie nog sprak van „schoonheidsfoutjes" kwalificeert Nordholt ze als „niet professioneel". De hoofdcommissaris betwist echter dat de politie „bewust heeft geprobeerd de zaak voor de te houden". gek

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.