+ Meer informatie

Acht maanden cel voor drie vliegeniers

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag drie gewezen piloten van Transavia veroordeeld tot een gevangesstraf van acht maanden met aftrek van voorarrest, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De drie vliegeniers, de 33-jarige Rudi van der Z., de 36-jarige Nico V. en de 34-jarige Cornelis B. hadden in december 1979 geprobeerd de Heineken brouwerij anderhalf miljoen gulden af te persen met het dreigement dat zij — als er niet betaald zou worden — in diverse landen gif in het bier zouden smokkelen. De drie hadden dit bekend. De officier van jusitie had een jaar gevangenisstraf geëist.

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de piloten nooit eerder voor soortgelijke zaken met politie of justitie in aanraking zijn geweest, dat zij door de publiciteit rond deze zaak en door het ontslag bij Transavia naar aanleiding van het gebeurde reeds zwaar zijn gedupeerd en dat het strafbare feit al meer dan een jaar geleden is gepleegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.