+ Meer informatie

Verkeersmaatregelen in Geldermalsen

Voor aanleg parkeerplaats

2 minuten leestijd

GELDERMALSEN De realisering van een parkeerplaats aan de Oranje-Nassaustraat is geen zaak geweest die erg vlotte. Er begint nu echter meer schot in te komen. De aan te

I Van onze correspondent! over naar het rieten dak van het belendende perceel waarin twee nog slapende gezinnen door voorbijgangers werden gewaarschuwd. Een van de voorbijgangers werd aan de hand licht gewond toen hij bij het in veiligheid stellen van de inboedel van de bewoonde boerderij werd getroffen door brandend hout. leggen parkeerplaats zou het verkeer door deze straat sterk doen toenemen. De ouders van de kinderen die de openbare lagere ,,Jan Harmenshof"school en de kleuterschool ,,Pinkeltjesland" bezoeken hebben om veiligheidsmaatregelen gevraagd en de plannen wijzen erop dat hier rekening mee gehouden is. De meest drastische maatregel kan wel genoemd worden de afsluiting van de Ëmmalaan, die in het pakket plannen is opgenomen. Hier zullen groenvoorzieningen worden getroffen en er zal tevens een voetpad worden aangelegd. Deze maatregel betekent voorts dat de gevaarlijke kruising EmmalaanKoningsweg een T-kruising wordt.

Drempels

Het verkeer rond de scholen zal echter nog meer beperkt worden door het plan om op de gtoep van de Koninginnelaan naar de Herman Kuijkstraat ook eenrichtingsverkeer in te stellen. Het gedeelte Koninginnelaan tussen de Oranje-Nassaustraat en de Ëmmalaan wil men voorzien van verkeersdrempels. De kruising Oranjestraat-Koningsweg zal beveiligd worden met zeebrapaden en vluchtheuvels. Er zal nog bekeken worden of het stukje OranjeNassaustraat tussen de oude en nieuwe ,,Jan Harmenshof" afgesloten moet worden omdat de scholiertjes het oude schoolplein ook nog gebruiken. Daar bijna de helft der ouders de kinderen naar de kleuterschool brengt met de auto zal men ovenvegen om er een ,,keerlus" aan te leggen.

Bewoners

De bewoners van de Oranje-Nassaustraat zijn niet allemaal even gelukkig met de plannen. De niet al te brede straat zal door de op stapel staande plannen in de toekomst veel verkeer moeten verwerken, wat de bewoners schadelijk vinden voor hun woonmilieu. Het aanleggen van een parkeerplaats is echter onvermijdelijk, daar men op vrijdag en zaterdag de auto's van het winkelende publiek in het centrum bijna niet kwijt kan. .

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.