+ Meer informatie

Veilig Verkeer contra wet basisschool

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Onbegrijpelijk en voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) onverteerbaar is het, dat minister Van Kemenade het vak „verkeer" uit de wet voor het nieuwe basisonderwijs wil schrappen. Hij zet daarmee de klok terug.

Zo heeft Veilig Verkeer Nederland in Den Haag gereageerd op het concept-wetsontwerp voor het basisonderwijs dat aan VVN was toegestuurd om advies. VVN stelt dat verkeersvorming van levensbelang is voor de mens. Wordt dit vak niet meer nadrukkelijk in de wet genoemd, dan zal het onderricht worden verwaarloosd. In de opleiding van de leerkrachten zal geen speciale aandacht meer aan dit vak worden gegeven.

Directeur Mr. M. Polak van VVN en bestuurslid E. R. Koerselman, inspecteur van het lager onderwijs in Amstelveen, lichtten hiermee de reactie en het advies toe. VVN verzoekt de minister het verkeersonderwijs in de wet te handhaven. Tevens wordt aangedrongen op verplicht verkeersonderwijs op alle scholen voor voortgezet onderwijs. Dit laatste wordt al voorbereid door het samenstellen van een leerpakket „veiligheidsaspecten gezond gedrag".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.