+ Meer informatie

Vliegveld Eelde: eerst onderhoud, dan langere baan

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Luchthaven Eelde mag van minister Maij (Verkeer en Waterstaat) een bedrag van 17 miljoen dal bestemd was voor een baanverlenging, gebruiken voor renovatie. Maij heeft dat het bestuur van de luchthaven gisteren laten weten.

De luchthaven kampt met een achterstand in het onderhoud van de baanverlichting. Maij toont zich hierover „ontstemd". Ze wijst er op dat de luchthaven zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud.

Omdat „de veiligheid van de luchthaven belangrijker is dan de uitbreiding", stemt ze toch in met de renovatie. Het bestuur van de luchthaven had gevraagd het bedrag van 17 miljoen te mogen inzetten.

De haalbaarheid van de baanverlenging komt nu echter onder „zware druk" te staan, omdat het exploitatietekort volgens Maij nu niet meer binnen de afgesproken grens van 3,75 miljoen gehouden kan worden.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven kan de uitbreiding, die gepland is voor 1996, echter toch doorgaan, zij het in een wat soberder vorm. Het is de bedoeling de baan te verlengen van 1800 naar 2500 meter. Daarvoor is een bedrag van 35 miljoen uitgetrokken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.