+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

Dr. H. F. Kohlbrugge: Twaalf twaalftallen leerredenen. Uitgave van T. Wever te Franeker.

We hebben voor ons het vierde deel met het 7e cn 8c twaalftal, gehouden in 1848 en 1849. De preken zijn in nagenoeg chronologische volgorde opgenomen. In het 7c twaalftal vinden we drie kerstpreken over Lukas 2: 1-14.

Deze uitgave is een onveranderde herdruk van de tweede, ongewijzigde druk van de nieuwe en van aantekeningen voorziene uitgave (1910-1917). Zij vindt plaats in samenwerking met de ā€˛Vereniging tot uitgave van Gereformeerde Geschriftenā€¯.

We hebben al meer dan eens betrekkelijk uitvoerig bij dit werk stilgestaan en daarvoor aandacht gevraagd. We willen daarom naar vorige recensies verwijzen. Kohlbrugge was een godgeleerde, die in hel koninkrijk der hemelen onderwezen was. Hij wist de Schrift te verklaren op een zeer toepasselijke wijze. Het is daarom te begrijpen, dat velen nog grijpen naar de nagelaten werken van deze gezalfde prediker. Evenals andere bekende predikers uit de vorige eeuw had hij zijn eigen inslag. De preken zijn met stichting te lezen. Verschillende ervan zijn voor leesdiensten geschikt. Evenals tevoren bevelen wij dit werk van harte aan. Het kost f25,50 per deel. Het is kompleet in 6 delen. Het is keurig uitgegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.