+ Meer informatie

Ter Overweging

1 minuut leestijd

Ds. J.T. Doornenbal, Leven en werk van Wulfert Floor. Uitg. Den Hertog Houten 2004, 164 blz., € 14, 90.

Velen zullen de naam van de 19e eeuwse landbouwer uit Driebergen nog kennen (alhoewel, volgens het voorwoord is dat nog niet zo zeker). Kerkelijk dakloos geworden en gebleven, opgetreden als ‘oefenaar’ bij vele gelegenheden, schrijver van vele geschriften die tot op de dag van vandaag gelezen worden. Een begrip in reformatorisch Nederland. Wijlen ds. J.T. Doornenbal schreef zo halverwege de vorige eeuw een aantal artikelen over hem in het Gereformeerd Weekblad. Deze zijn nu gebundeld, enigszins aangepast ter wille van de leesbaarheid en uitgegeven. Het maakt de herinnering aan deze landbouwer-prediker weer levendig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.