+ Meer informatie

Kandidaat Brugge bevestigd in Scherpenisse

2 minuten leestijd

SCHERPENISSE - Kandidaat A. A. Brugge is gisteren bevestigd tot predikant van de Gereformeerde Gemeenten. Daarna deed hij intrede in de gemeente van Scherpenisse.

De bevestiging had plaats door ds. L. Blok, docent van de Theologische School en predikant te Ermelo. De tekst voor de preek was 2 Korinthe 2:17. Het thema luidde: "De rechte evangeliedienaar". Het werd uitgewerkt in twee punten: "Hij draagt het Woord Gods niet te koop" en "Hij spreekt het Woord Gods in Gods tegenwoordigheid". Aan de handoplegging namen deel de drie classispredikanten A. M. den Boer (Dirksland), J. Karels (Middelharnis) en C. de Jongste (Tholen), alsmede de docenten ds. L. Blok, ds. G. J. van Aalst (Ridderkerk) en rector ds. A. Moerkerken (Capelle aan den IJssel).

's Avonds verbond ds. A. A. Brugge zich aan de gemeente met de tekst uit Efeze 6:19. Het thema luidde: "De prediking van Gods Woord". Het werd uitgewerkt in drie punten: de voorbede met oog op deze prediking, de bekwaamheid tot die prediking en de boodschap van die prediking.

Na de preek werd de nieuwe predikant toegesproken door ds. J. Karels namens het curatorium, de classis en de particuliere synode en als consulent van de gemeente. W. Nuis, burgemeester van de gemeente Tholen, sprak namens de burgerlijke gemeente. Ds. J. Lohuis deed dit namens de plaatselijke hervormde gemeente. B. J. van Boven sprak namens de studenten en ouderling N. Rijstenbil namens de gemeente.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.