+ Meer informatie

Verontreinigde bodem bij Losser wordt gesaneerd

1 minuut leestijd

ZWOLLE (ANP) - Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel zijn liet na ruim een jaar onderhandelen eens geworden over de aanpak en financiering van een ernstige bodemvervuiling die in Losser is ontdekt tijdens de aanleg van de autosnelweg A-1. De provincie Overijssel heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Op voormalige vuilststortplaatsen zijn 290 vaten gevonden met hoge • concentraties teerbestanddelen, tolueen, benzeen en arseen. Het 2 hectare grote terrein is inmiddels gedeeltelijk ontgraven en in afwachting van verdere sanering voorzien van een controlesysteem. Zo wordt via peilbuizen de kwaliteit van het grondwater in de gaten gehouden.

Overeengekomen is dat de provincie Overijssel de sanering van de bodemverontreining voor haar rekening neemt en Rijkswaterstaat voor de afdekking van het gebied zorgt. Met het project is een bedrag van bijna 2 miljoen gulden gemoeid. De omwonenden van de voormalige vuilstort worden in september over het totale pakket aan maatregelen geïnformeerd. Dan zijn ook gegevens bekend over het onderzoek dat op dit moment wordt ingesteld naar de mogelijke effecten van de vervuiling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.