+ Meer informatie

Laura ziet kansen in handel in steenkool

Winst bijna verdrievoudigd

1 minuut leestijd

EYGELSHOVEN — Laura en Vereniging ziet in de toekomst nteressante mogelijkheden in de handel in steenkool, waannee 11980 werd begonnen, met name omdat de onderneming over de inanciële middelen beschikt om deze nieuwe activiteit van voloende werkkapitaal te voorzien.

Het jaarverslag meldt voorts dat een tudie werd opgezet naar de mogelijkleden om de exploitatie van de elektriciteitscentrale van Laura op basis van steenkool na 1985 voort te zetten. De centrale werkte in 1980 het gehele jaar door op volle capaciteit en bereikte een stroomproduktie van 330 min. kWh (1979: 285 min. kwh).

Wat de dochterondernemingen betreft leed Steenfabriek Nievelsteen vorig jaar verlies. Het bedrijf kampte met afzetproblemen door het instorten van de bouwmarkt. Batavus Intercycle had daarentegen een gunstig jaar. De stijgende afzet van fietsen hield het gehele jaar aan, waardoor nauwelijks aan de vraag kon worden voldaan. Meer dan 300.000 fietsen werden verkocht tegen ruim 250.000 in 1979. De omzet steeg van ƒ 90 min. naar ƒ113 min.

Het verkoopkantoor van Laura (terugwinning van afvalolie, handel in olieprodukten en handgereedschap en ' auto-onderdelen) behaalde opnieuw een gunstig resultaat, hoewel de situatie op de oliemarkt weer in rustiger vaarwater is gekomen. Ook het ingenieursbureau Jongen-Laura ontwikkelde zich gunstig.

Laura kon de winst vorig jaar bijna verdrievoudigen van ƒ3,9 min. naar ƒ 11,1 min. Voorgesteld wordt een dividend van 600 Belgische franken (1979:

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.