+ Meer informatie

Overleg tussen binnenschippers lijdt schipbreuk

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Het overleg tussen de sociaal-economische ör-: ganisaties van particuliere schippers in de binnenvaart over een or-: dening van het vervoer (met name : zand en grind) is stukgelopen.

De partijen — de federatie van schip- , persbonden en ONS/ASV — hebben op verzoek en onder leiding van een door de schippers benoemd „comité van schippers" in Rotterdam een gesprek gehad, dat de partijen niet dichter bij elkaar heeft gebracht. ; Dit heeft een woordvoerder van het • „comité van schippers" vrijdag meegedeeld. Het comité ziet er door de hals- , starrige houding van beide partijen geen been meer in verder te praten. Be- ' gin juni zullen alle particuliere schip- . pers weer voor een vergadering worden bijeengeroepen, waar zal worden be- ' sloten wat er verder moet gebeuren. '

Het ongenoegen van ONS/ASV richt zich op een bedrijfstakregeling voor het vervoer van zand en grind, waar de federatie met verladers en producenten ; in deelneemt (de zgn. OGZV-regeling)a en die voorlopig wordt aangezien door| staatssecretaris Smit-Kroes. ON-^'" S/ASV willen een naar hun mening betere ordening van de markt door alle* vervoer evenredig over de schippersbeurs te verdelen. De schipper is momenteel een speelbal van de handelaar, aldus ONS/ASV.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.