+ Meer informatie

Brief SGP-Dodewaard aan actiegroepen

Zondag niet meer ontheiligen

2 minuten leestijd

DODEWAARD — „De gebeurtenissen rond de kerncentrale enkele maanden geleden hebben bij velen in ons dorp een schrijnende herinnering achtergelaten. Niet in de eerste plaats omdat hierdoor de rust in ons dorp enkele dagen wreed is verstoord door alles wat er heeft plaats gehad, maar vooral omdat hierdoor de zondag op een verschrikkelijke manier is ontheiligd".

Dat schrijft de kiesvereniging van de SGP in Dodewaard-Hien in een brief aan de Gelderse Milieufederatie en de actiegroep Stop Dodewaard. De kiesvereniging doet een klemmend beroep op de actievoerders in het vervolg op de zondag geen acties meer uit te voeren tegen de kerncentrale. „Wij nemen aan dat de meesten van u uit humanitaire overwegingen handelen. Het belemmeren van medemensen om noodzakelijke werkzaamheden te verrichten en vooral het duperen van mensen die de zondag willen doorbrengen op een wijze zoals God dat aan ieder mens gebiedt is dan toch wel in lijnrechte tegenspraak met die humanitaire opvattingen", zo staat in de brief te lezen.

De kiesvereniging stelt dat men niet wil discussiëren over het gebruik van kernenergie maar wel schrijft men: „Dat er van ons ook velen zijn die door deze ontwikkelingen met zorg zijn vervuld". Met de brief beoogt de kiesvereniging dat eventuele acties niet langer op zondag zullen worden gehouden maar ook dat zij als inwoners van Dodewaard op de acties totaal geen prijs stellen.

In een reactie van de Gelderse Milieufederatie zegt de vereniging dat men bij haar aan het verkeerde adres is. „Wij hebben niet meegedaan aan het organiseren van de blokkade, sterker nog, wij hebben ons altijd via de pers gedistantieerd van deze wijze van actievoeren", zo schrijft de federatie aan de kiesvereniging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.