+ Meer informatie

Galecopperbrug bij Utrecht in juli half in gebruik

1 minuut leestijd

UTRECHT — Met de hakken over de sloot en als het weer geen spelbreker wordt kan het eerste deel van de nieuwe Galecopperbrug nabij Utrecht in rijksweg 12 op vrijdag 9 juli in gebruik worden genomen. Dat is dan vlak voor het begin van de bouwvakvakantie, aldus de heer D. van Nie, hoofd van de Dienstkring autosnelwegen van Rijkswaterstaat.

Men heeft er altijd naar gestreefd de brug voor de bouwvakvakantie gereed te hebben en als de stakingsacties in de bouw er niet waren geweest, dan was het allemaal zonder problemen gelukt. Nu zegt de heer Van Nie het zo: „Het ziet er naar uit dat het lukt".

De bestaande Galecopperbrug, over het Amsterdam-Rijnkanaal, vormt een bijzonder hinderlijke flessehals in rijksweg 12 tussen het verkeersplein Oudenrijn en Arnhem, aan de Zuidpunt van Utrecht. Er worden daar enorme wegenbouwprojecten uitgevoerd, waarvan de nieuwe Galecopperbrug, te zijner tijd viermaal drie rijstroken op twee naast elkaar liggende bruggen, een onderdeel vormt. De eerste van de twee bruggen, met tweemaal drie rijstroken, is nu bijna klaar.

Overigens moet de oude brug nog wel enige tijd in gebruik blijven. Op 9 juli gaat de nieuwe brug open voor het verkeer west-oost, dus het verkeer vanuit Den Haag en Oudenrijn richting Arnhem. Het oost-west-verkeer kan dan gebruik maken van de volle breedte van de oude brug. Volgens de Rijkswaterstaat kan de nieuwe brug twee maanden later volledig, dus in beide richtingen, worden gebruikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.