+ Meer informatie

Mogelijk eervol ontslag voor agent De Goede

1 minuut leestijd

RENKUM — Burgemeester Van Holthe tot Echten van Renkum wil onderzoeken of de geschorste „kritische" hoofdagent Jan de Goede in plaats van oneervol wegens plichtsverzuim, eervol wegens onbekwaamheid ontslagen kan worden. De burgemeester zal daarover advies vragen aan een rijkscommissie, die zich met dit soort zaken bezig houdt.

Van Holthe tot Echten blijft wel van mening, dat De Goede (25) niet in het Renkumse korps gemeentepolitie kan terugkeren. Hij heeft dat de hoofdagent en diens advocaat maandagmiddag in een persoonlijk gesprek meegedeeld. Jan de Goede werd geschorst wegens zijn voortdurende kritiek op het optreden van de Mobiele Eenheid. De hoofdagent meent, dat er geen enkele reden voor zijn schorsing of ontslag is, ook niet nu de burgemeester zich volgens hem wat milder heeft opgesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.