+ Meer informatie

Zwijndrecht gaat bemiddelen in carpooling

1 minuut leestijd

ZWIJNDRECHT - Te veel inwoners van Zwijndrecht rijden alleen in de auto naar hun werk in de regio Rijnmond. Het gemeentebestuur wil daarom met een voorlichtingscampagne het carpoolen stimuleren zodat er minder auto's op de weg komen. De gemeente zal daarbij zelf als bemiddelaar optreden.

Zwijndrecht heeft volgens wethouder C. Boudestein (milieu) geen onderzoek verricht naar het aantal automobilisten dat alleen rijdt, „Je hoeft echter geen onderzoeker te zijn om dat dagelijks waar te nemen. Zwijndrecht is nu eenmaal een forensengemeente". De carpoolers kunnen zich verzamelen langs Rijksweg A-16. „Pleisterplaats Bakestein is daarvoor uitermate geschikt. Er is ruimte voor vijftig auto's", aldus de wethouder.

Op de parkeerplaats is een overdekte wachtruimte met mededelingenbord gerealiseerd en is een aantal fietsenrekken aanwezig. Voor de campagne heeft Zwijndrecht een reclamebureau in de hand genomen die een poster en folder heeft ontworpen met het motto: "Met z'n vieren tussen de wielen, voordelig op de weg".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.