+ Meer informatie

Hooggerechtshof weigert verzoek linkse advocaat

1 minuut leestijd

TEL AVIV — Donderdag werd vernomen dat het Israëlische hooggerechtshof het verzoek heeft geweigerd van een links georiënteerde advocaat om twee'Westduitsers te vertegenwoordigen die werden gearresteerd in verband met een complot een Israëlisch vliegtuig naar beneden te halen.

Deze uitspraak werd de vorige maand gedaan na een beroep bij het ministerie van defensie door Leah Tzemel, een advocate die zowel in Israël als daarbuiten in linkse kringen hekend is.

De gerechtelijke beslissing werd openbaar gemaakt nadat de Israëliërs bekend hadden gemaakt dat ze de twee Duitsers sinds januari 1976 in het geheim hebben vastgehouden nadat ze in Nairobi waren opgepakt waar ze, zoals wordt beweerd, plannen smeedden tot het neerschieten van een Israëlisch vliegtuig bij zijn landing in de hoofdstad van Kenya.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.