+ Meer informatie

Den Uyl

1 minuut leestijd

De fractievoorzitter van^de Partij van de Arbeid, Joop den Uyl, wilde in de overwinning van de Franse socialisten een signaal zien dat mogelijk ook de Nederlandse kiezers op 26 mei een ruk naar links zullen maken en zijn partij weer opnieuw aan de macht zullen brengen wellicht zelfs via een linkse meerderheid.

De Britse premier Margaret Thatcher en de Westduitse bondskanselier Helmut Schmidt die op het ogenblik een bezoek brengt aan Londen lieten weten het in grote lijnen eens te zijn over de nieuw ontstane situatie in Frankrijk. De sleutel tot voortgezette stabiliteit in Frankrijk is volgens beide regeringsleiders gelegen in de omstandigheid of Mitterrand in staat zal zijn een tegering te vormen zonder daar op de een of andere Wijze de communisten in te mengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.