+ Meer informatie

NAVO-fotoexpositie gestolen

1 minuut leestijd

HEERLEN — Gebruikmakend van de middagpauze hebben onbekenden maandag 19 van de in totaal twintig panelen van een fototentoonstelling over de NAVO uit de hal van het Heerlense stadhuis gestolen.

De politie vermoedt dat de daders gezocht moeten worden in het anti-militaristische kringen. Een binnengekomen anoniem telefoontje lijkt dit te bevestigen.

Daarin deelden de zich daders noemende personen mee dat de expositie is gestolen uit protest tegen het bestaan van de NAVO.

Het is niet de eerste keer dat een NAVO-expositie in Limburg wordt ontvreemd. Meer dan een jaar gele.den gebeurde namelijk in Maastricht hetzelfde. De toen pas door Nederland reizende expositie werd uit de hal van het station in Maastricht weggehaald. De gestolen panelen zijn nooit opgespoord. Ook de daders niet.

De Maastrichtse NAVO-tentoonstelling was amper eén dag oud. In Heerlen was de expositie al enkele weken te zien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.