+ Meer informatie

Vrije Geref. Gem. in Ned. vormen classis

1 minuut leestijd

GOUDA — De gemeenten die zich vorig jaar hebben losgemaakt van het kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland hebben besloten tot het vormen van een classis.

Het betreft de gemeenten te Dinteloord, Gouda (met ds. A. van den Berg), Middelburg, Nieuwerkerk-Z, Rijssen (met ds. J. de Groot) en Veenendaal (met ds. A. Wink). Op 21 janauri is er een voorbereidende vergadering geweest en op 6 mei is de classis bijeengeroepen te Gouda. Aan de vooravond van deze vergadering gaat ds. Wink voor in een bidstond.

Dit vermeldt het „Kerkblad" van de genoemde gemeenten. „Verwacht kan worden dat de gebeurtenissen welke tot losmaking hebben geleid besproken en toegelicht zullen worden", aldus het „Kerkblad", dat de manslidmaten van bovengenoemde gemeenten aanbeveelt de classis te bezoeken.

Behalve de bovengenoemde gemeenten behoort nog een afdeling van Gouda te Stolwijk tot het verband van kerken. In een Gereformeerde kerk te Garderen houdt men regelmatig weekdiensten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.