+ Meer informatie

Koeweits regering: „Hardere acties als economische falen"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De Koeweitse regering in ballingschap is de westerse landen dankbaar voor de afwijzing van de Iraakse annexatie van Koeweit en hoopt dat de internationale gemeenschap niet aarzelt hardere acties te ondernemen als de economische sancties niet leiden tot herstel van de autonomie van > Koeweit. Twee Koeweitse ministers Wgffffl gisteren enkele uren in Nederland om deze boodschap persoonlijk over te brengen.

Minister van financiën sjeik Ali alSabah en zijn collega van communicatie Habib Hayet, die zojuist Rome en Athene hadden aangedaan, hebben minister van buitenlandse zaken Van den Broek meegedeeld dat zij zeer ingenomen zijn met de maatregelen die Nederland tegen Irak heeft genomen.

De Koeweitse minister van financiën wilde niet kwijt hoe groot de financiële reserves van de Centrale Bank van Koeweit waren op het moment van de Iraakse invasie en welk deel daarvan in handen van de Irakezen terecht is gekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.