+ Meer informatie

Burgemeester van Bagdad wanhopig

1 minuut leestijd

LONDEN/RIAAD (RTR) - De burgemeester van Bagdad heeft gisteren gezegd „wanhopige te zijn vanwege de verwoesting van zijn stad door de bombardementen van de geallieerden en het gevaar voor epidemieën.

„Vier miljoen mensen leven iedere dag en nacht in een nachtmerrie", zei Jhalid al-Janaba in een interview met het Britse televisiestation ITN. „Het spijt me dat ik mijn burgers niets anders kan geven dan mijn medeleven", zei de burgemeester, die slechts mocht worden geïnterviewd over nietmilitaire zaken.

Al-Janaba maakt zich grote zorgen over de watervoorziening in de Iraakse hoofdstad. Hij zei dat de rivier de Tigris ernstig vervuild is en de waterpompstations , waterreiniginginstallaties en het rioleringsstelsel door de aanvallen buiten werking waren. Door de slechte hygiënische situatie vanwege het gebrek aan schoon water dreigen tyfus- en cholera-epidemieën. Bijna direct na de aanvang van de oorlog stortte de watervoorziening in de hoofdstad ineen door de verwoesting van de installaties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.