+ Meer informatie

Rovers tuigen doofstomme man in R'dam af

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Een 24jarige doofstomme Rotterdammer is woensdagmiddag in Rotterdam-Zuid afgetuigd door twee nog onbekende straatrovers. Dat gebeurde op klaarlichte dag midden op de drukke Groene Hilleweg. De Rotterdamse politie heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Het slachtoffer werd door de overvallers aangesproken, maar kon vanwege zijn handicap nauwelijks reageren. Voor een van de daders was dat aanleiding de man met een hard voorwerp, vermoedelijk een boksbeugel, tegen de grond te slaan. Vervolgens schopten en sloegen de daders nog een tijdje op het slachtoffer in. Daarna doorzochten ze zijn zakken tevergeefs op geld.

Voordat ze de benen namen, trokken de daders eerst het gehoorapparaat uit het oor van hun slachtoffer en smeten dat weg. Met de hulp van zijn tolkende broer kon de man aangifte doen. De politie sluit niet uit dat omstanders getuige zijn geweest van de mishandeling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.