+ Meer informatie

Minder salaris voor leden Tweede kamer

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De salarissen van Tweede Icamerleden worden met 1559 gulden verlaagd. Deze beperking houdt verband met de voor 1981 aan alle werknemers en ambtenaren opgelegde korting op de vakantietoeslag met 0,5 procent.

In de vergoeding die de kamerleden ontvangen is geen vakantieuitkering opgenomen. Om een gelijke ontwikkeling te bereiken van alle inkomens heeft minister Wiegel (Binnenlandse zaken) een wetsontwerp opgesteld om 1,7 procent te korten op de salarissen van de parlementariërs. Het voorstel kreeg gisteren de goedkeuring van de mi-, nisterraad. De Tweede kamer heeft overigens zelf in een motie op deze inkomensverlaging aangedrongen. De jaarlijkse maximumschadeloosstelliiig voor de kamerleden bedraagt nu 89.681 gulden.

I l~^' ' EEN KRANT DIE KLINKT 'ALS'N KLOK'^

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.