+ Meer informatie

Zendingsavond GZB in Elspeet

VERKONDIGING DURE PLICHT

2 minuten leestijd

ELSPEET — Woensdagavond hield de Geref. zendingsbond in de Hervormde kerk te Elspeet een zendingsavond op verzoek van jeugdvereniging. De opening werd verzorgd door de plaatselijke predikant drs. R. T. Huizinga. In zijn openingswoord sprak ds. Huizinga over Mattheus 10 vers 27: „Predikt het op de daken".

Het Woord moet openlijk uitgedragen worden, het is onze dure plicht het Woord te verkondigen, aldus ds. Huizinga. Vervolgens sprak ds. J. J. W. Mouthaan uit Wilsum over: „Een geweldig antwoord". Hij had als tekst gekozen Johannes 12 vers 32, in deze tekst lezen we over het verhoogd worden van Christus. Maar Hij werd niet alleen verhoogd, maar ook verheerlijkt door Zijn Vader.

Als de verheerlijkte Christus zal hij al de schapen tot zich trekken uit alle geslachten, natiën, volken en talen, dat is een geweldige boodschap op deze zendingsavond, aldus de spreker, Jezus trekt zijn schapen. Dit trekken is wonderlijk, dat is een werking in onze harten. Met dat trekken is Christus altijd bezig. Wij moeten door Hem getrokken worden anders komen wij er nooit. Het trekken is ook wegtrekken op de plaats waar wij zelf zitten. Hij trekt met getrouwheid en geduld. Hij zal ze allen tot zich trekken, allen die hebben leren bidden.

Ds. D. van Vliet, uit Papendrecht sprak tenslotte over: „Een machtig zendingsperspectief'. Ds. Van Vliet had als tekst Openbaring 7 vers 9 en 10. Waar komen wij terecht als wij getrokken worden? In de grote, ontelbare schare, die ontelbare schare laat de grootheid zien van Gods genade. Die ontelbare schare geeft moed om door te gaan, met de verkondiging van het evangelie.

Strijd

Wij lezen niet in de Bijbel dat alle mensen zalig worden. Nee, het is een strijd in te gaan door de enge poort. Zijn wij straks ook bij die schare?

Ingaan in de feestkleren voor de troon en het Lam. Dat kleed dat gereinigd is door het bloed van Christus. Wij kunnen van ons zelf niets brengen daarom zingen de verlosten van de zaligheid van God en het Lam. Het zal een grote schare worden. Die geloofd zal hebben en gedoopt zal zijn die heeft dat eeuwige perspectief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.