+ Meer informatie

Duitsers boos over voorstel fïetsbelasting

1 minuut leestijd

SALZBERGEN (ANP) - Duitse organisaties en kranten hebben gisteren met verontwaardiging gereageerd op een voorstel van de twee grootste politieke partijen, de sociaal-democratische SPD en de christen-democratische CDU, om een belasting en verplichte WA-verzekering in te voeren voor fietsers.

Van links tot rechts is het plan veroordeeld in termen als „het waanzinnigste voorstel in deze politieke komkommertijd". De teneur is in de commentaren dat de Duitse burgers dit jaar voorlopig wel genoeg gepakt zijn wat belastingverhogingen betreft voor de hereniging van het voormalige Oost- en West-Duitsland.

De partijen die het voorstel deden, stelden dat niet alleen autobezitters voor de autowegen moeten betalen, maar de fietsers ook voor hun fietspaden. De controle op betaling van belasting voor het bezit van een fiets zou via invoering van een verplichte WA-verzekering voor fietsers kunnen lopen, die sowieso al lang had moeten bestaan, omdat die ook leed en schade in het verkeer veroorzaken. Registratie van alle fietsen zou ook een aanwinst voor de politie zijn om gestolen rijwielen op te sporen.

Voorlopig houden de commentaren het erop dat de politici last hebben gekregen van de zomerhitte, die ook de verenigde Duitslanden teistert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.