+ Meer informatie

Winkels Vlaardingen toch zondag open

1 minuut leestijd

VLAARDINGEN - Ook in 1992 zullen in Vlaardingen op een of meer zondagen de winkels geopend zijn. Er is geen draagvlak om een dergelijke regeling in een aanvulling op de Zondagswet te verbieden. Dit schrijven B en W van Vlaardingen als antwoord op vragen van de kerkeraden van de christelijke gereformeerde kerk en de gereformeerde gemeente in Vlaardingen.

Op zondag 23 juni werden in het centrum van Vlaardingen enkele sportevenementen georganiseerd. De gemeenteraad gaf voor deze dag de winkeliers toestemming hun winkels van 12.00 tot 17.00 uur te openen. De beide kerkeraden dienden hierop een verzoek in om voortaan dergelijke activiteiten niet meer op zondag toe te laten. „Vele inwoners van Vlaardingen worden gekwetst in hun geloofsbeleving", schrijft de christelijke gereformeerde kerk.

In het concept van de antwoordbrief, die gisteravond in de commissie voor economische zaken werd behandeld, geven B en W een uitvoerige beschrijving van de wettelijke regelingen op dit punt. Bovendien „is het tot op heden vast beleid in onze gemeente dat geen toestemming wordt verleend voor het houden van kermis op zondag", zo schrijven zij. „Velen geven de zondag thans een andere bestemming dan die van een Gode gewijde en geheiligde dag. De wetgever kan deze ontwikkeling van het gemeenschapsleven niet negeren en zal daar rekening mee moeten houden".

De commissie was het met M. den Hollander (SGP/RPF/GPV) eens, die het ongepast vond om begrip te vragen voor deze handelwijze. „Het gaat hier om principiële verschillen van mening en dan kun je niet om begrip vragen", aldus Den Hollander.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.