+ Meer informatie

Drietal vast na roof van grote partij dure kleding

Waarde van buit in Goes anderhalve ton

2 minuten leestijd

GOES/LOCHEM - De politie van het district IJsselstreek heeft drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van kleren in Goes en Lochem. Volgens woordvoerder A. Spijkstra hebben ze in Goes voor zeker 150.000 gulden aan pantalons en colberts gestolen. In Lochem had de gestolen waar een waarde van vele tienduizenden guldens.

Spijkstra maakte gisteren bekend dat de drie mannen vorige week vrijdag op de A58 in de omgeving van parkeerplaats Wouwse Tol bij Bergen op Zoom zijn opgepakt.

De mannen worden ook verdacht van andere kledingroven in het land. In totaal zou het daarbij gaan om enkele honderdduizenden guldens.

Van twee van hen is de woon- en verblijfplaats onbekend. Vermoedelijk komen zij uit het buitenland. Een van de drie is afkomstig uit Den Haag. De leeftijd van de aangehouden verdachten ligt tussen de 33 en 40 jaar.

Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van kleding die vrijdagnacht 14 juli werd gepleegd in Goes. "De verdachten reden in twee personenauto's die waren afgeladen met ontvreemde kleding", aldus Spijkstra. Hij schat de waarde van de buit op anderhalve ton.

De aanhouding vloeide voort uit onderzoek naar een kledingroof in mei in een winkel in Lochem. Toen werden onder meer tachtig pantalons en twintig colberts ontvreemd. Later werd achter de winkel, verpakt in tassen, een aantal kledingstukken teruggevonden. De waarde van de gestolen kleding bedraagt enkele tienduizenden guldens.

De verdachten zitten in voorlopige hechtenis. Ondertussen duurt het onderzoek van de dienst criminaliteitsbeheersing van het district IJsselstreek voort, aldus Spijkstra.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.