+ Meer informatie

Noorman neemt lage plaats niet

1 minuut leestijd

DEN HAAG - PvdA-kamerlid Noorman-den Uyl is "intens verdrietig en zeer teleurgesteld" over de lage plaats die ze op de kandidatenlijst van de PvdA heeft gekregen. Noorman is als 35e geplaatst. Volgens de huidige prognoses is ze daarmee onverkiesbaar.

"Ik leg me hier niet bij neer", aldus Noorman gisteren. Ze wil het PvdA-congres, dat zaterdag de kandidatenlijst definitief vaststelt, ertoe bewegen haar een aantal plaatsen hoger te zetten. "Een plaats tussen de twintig en de dertig vind ik redelijk."

Noorman, die zich als kamerlid vooral bezighield met sociale zekerheid en armoedebestrijding, is volgens eigen zeggen herkenbaar voor gewone mensen. "Ik zeg niet dat ik bijzonder ben, maar wel authentiek."

Noorman (56) weet zich bij haar strijd om een hogere positie verzekerd van de steun van diverse partijprominenten. De dochter van voormalig PvdA-leider Joop den Uyl zit sinds 1994 in de Tweede Kamer. Bij de vorige verkiezingen stond ze op de 24e plek. Ze kwam pas in de Kamer nadat oud-minister Pronk zijn zetel beschikbaar stelde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.