+ Meer informatie

Een flinke zandbak staat garant voor uren speelplezier

3 minuten leestijd

Het meeste plezier hebben kleine kinderen van een zandbak. Op het zand kunnen ze eindeloos hun fantasie botvieren. Met auto's en weggetjes, zandkastelen en tunnels, vormpjes en taarten. Uren zijn ze in de weer Maak de zandbak niet te klein. 120x180 cm is een mooie maat, waar het kind alleen maar ook met zijn tweeën of drieën kan spelen.
Deze maten passen in een tegelterras gemaakt van 30x30 tegels. Er wordt een stuk van 4 tegels breed en 6 tegels lang uitgehaald. Rondom wordt een rand gemaakt, bijvoorbeeld van twee planken op elkaar Misschien is de zandlaag onder het terras zo dik dat het prima te gebruiken is als zandbak. Wanneer het laagje te dun is wordt het zand uitgegraven en opzij gelegd. Daarna wordt de bak tot 50 cm uitgegraven en opnieuw gevuld. Wanneer u wilt voorkomen dat kinderen te diep graven, dan legt u onder in de bak een vloertje van tegels.

Beste plek
Houd de bovenkant van de rand gelijk met het omringende terras, zodat zand dat uit de zandbak gespeeld is, gemakkelijk weer teruggeveegd kan worden. Om de bak liggen twee of drie rijen tegels met hetzelfde doel. Natuurlijk wordt bekeken welke plek het beste geschikt is. Een zandbak in het bestaande terras kan betekenen dat het terras te klein wordt. De bak moet in het oog liggen. Het is zowel voor de moeder als het kind plezierig als er steeds even contact is. Een bak in de schaduw is alleen op warme zomerdagen fijn. Zon is beter en wanneer het te warm wordt zet u een parasol, die de zonnestand volgt (dus af en toe verplaatsen) boven de bak. Tegen ongewenste bezoekers is een deksel afdoende. Maak het deksel van licht materiaal. Wat ook goed werkt is een zeiltje, vaak kant en klaar te koop in de doe-het-zelf winkel, dat aan één kant vastgezet wordt Tijdens het spelen ligt het opgerold naast de bak, na het spelen over de bak. Wanneer het zeil groot is kan het bovendien gebruikt worden als tent over de zandbak.
Zandbakzand is te koop in het tuincentrum in plastic zakken. Wanneer het om een flinke hoeveelheid gaat, bij voorbeeld om de bak de eerste keer te vullen, kunt u ook eens informeren wat zand bij een aannemer kost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.