Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Gezond en mager

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Gezond en mager

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Drie gezonde recepten, niet vet en toch erg lekker. De fantasiesalade van Terdegelezeres Jet, gevulde Kemper landhoen naar een recept van biologische slagerij De Groene Weg en stamppot van de tweede oogst raapstelen, onder meer verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels.

Stamppot raapsteeltjes

Ingrediënten:
(voor 4 personen)
• 1,5 kilo aardappelen
• 3 bosjes raapstelen
• boter
• melk
• zout en peper

Bereiding:
• Kook de aardappelen.
• Was de raapstelen. Snijd ze klein als de aardappelen gaar zijn.
• Stamp de aardappelen.
• Voeg boter, melk, rauwe (fijngesneden) raapsteeltjes en een beetje zout en peper naar smaak toe, en roer alles door elkaar.


Rucolasalade

Ingrediënten:
• Rucola
• Gele paprika
• Kerstomaatjes
• (Buffel)mozarella

Bereiding:
• Snijd de paprika in reepjes en de tomaatjes doormidden.
• Leg ze op een bed van rucola en verdeel hierover de (buffel) mozarella.


Gegrilde kip met sinaasappelvulling

Ingrediënten:
(voor 4 personen)
• 1 hele kip (wij gebruikten Kemper landhoen)
• 75 gram boter op kamertemperatuur
• 1 eetlepel olijfolie
• 125 gram gerookte ontbijtspek
• 1 bakje verse tijm
• 2 sneetjes oud witbrood
• 1 sinaasappel, schoongeboend
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• peper

Verder:
• Keukentouw
• Bakpapier
• Braadslee

Bereiding:
• Bestrijk de kip met 50 gram boter.
• Bestrooi met peper.
• Leg de kip met de borst naar boven in een braadslee die met bakpapier bekleed is.
• Bedek de bovenkant van de kip met de helft van het ontbijtspek.
• Steek de helft van de takjes tijm tussen de kip en het spek, zodat de tijm goed aan de zijkant blijft zitten.
• Snijd de rest van het ontbijtspek fijn.
• Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood boven een kom.
• Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
• Voeg het sinaasappelrasp, 2 eetlepels sap, de fijngesneden ontbijtspek, knoflook, de rest van de boter en de olie toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
• Vul de holte tussen de poten van de kip met het mengsel en de rest van de tijm en bind de poten dicht met keukentouw.
• Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bak de kip in 90 minuten in het midden van de oven gaar.
• De kerntemperatuur (gemeten in de lies aan de binnenzijde van de bout) moet minimaal 78 graden C zijn.
• Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 september 2012

Terdege | 100 Pagina's

Gezond en mager

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 september 2012

Terdege | 100 Pagina's