+ Meer informatie

VEILIG WONEN IN NEDERLAND

2 minuten leestijd

Hoe veilig is het in i^ederiand? We zijn geluki

Natuurlijk staan deze rellen niet op zichzelf. Er is grote onvrede met het gevoerde beleid óp allerlei punten. Onze welvaartsstaat heeft de mensen niet gelukkig gemaakt. Vooral de jongeren zien geen perspectief in de toekomst. Er is een explosieve situatie ontstaan, waarin een klein vonkje grote gevolgen kan hebben. De Bijbel en het gezag. Er zijn verklaringen genoeg over de onveiligheid in ons land.- Maar de belangrijkste van alle is wel dat geen enkele rekening gehouden wordt met wat in de Bijbel staat. Over geld en goed, over het gezag en over de taak van de overheid. De Bijbel leert dat de overheid de geldende wetten moet handhaven. En dat LijSt betekent dat relschoppers moeten worden gestraft; dat aangerichte schade moet worden vergoed. De Bijbel en onze verantwoordelijkheid. In de Bijbel staat ook dat het bezit van goederen verantwoordelijkheid met zich meebrengt.. En dat betekent dat langdurige leegstand onjuist is, dat de overheid tot taak heeft om leegstand te voorkomen door daartoe regels op te stellen. En op langere termijn zal de overheid moeten zorgen voor een betere verhouding tussen huren en kosten ' van woningen. Zolang dat nog niet geregeld is, zal leegstand bestreden moeten worden met behulp van de nieuwe Leegstandswet. Er is perspectief. Ook voor jongeren. Er is perspectief als wij, overheid en burgers, weer rekening willen houden mét de geboden van God. Of die geboden weer zullen worden gerespecteerd, hangt ook van u af. Van uw stem op 26 mei. Stem GPV, lijst 8. G. J. Schutte Lijstaanvoerder GPV

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.