+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Veel koersen verder omhoog

1 minuut leestijd

AMSTERDAM • Op de Amsterdamse effectenbeurs zijn vrijdag veel noteringen verder gestegen, waarmee de opgaande lijn van deze week werd voortgezet. Bij de start van de officiële handel trokken veel koersen aan en op de lokale markt werd een aantal hogere adviesprijzen doorgegeven.

«TM

Van de internationale aandelen steeg de koers van Kon. Olie, mede door een herstel van de prijs van de Amerikaanse dollar met circa f 2 tot f 91,60. Unilever lag ruim f 1 hoger in de markt op f 143,50. Aandelen AKzo, Hoogovens en Philips waren licht verdeeld.

Mede door buitenlandse belangstelling trok de koers van de ABN met nog f 1,50 aan tot f 289. Van de verzekeringsfondsen liep de koers van Nat. Nederlanden op tot f 120 en van de hypotheekbanken ging de notering van de Westland-Utrecht Hypotheekbank met f 4,50 naar boven tot f 190. Friesch-Groningsche HyJMtheekbank boekten een winst van ruim f 2 op f 59.

Oe eerste noteringen voor Nedlloyd en Van Ommeren gaven een lichte reactie te zien, maar tijdens de handel trokken de prijzen aan. Middenbeurs gold voor Van Ommeren een koers van f 36,50, hetgeen een winst betekende van enkele dubbeiyes.

KLM was f 3 hoger op i 126,80. Vast in de markt lag ook Elsevier-NDU, deze aandelen werden vandaag voor het eerst minus 8,75 dividend In contanten verhandeld en daanmee rekening houdend ging de koers met bijna f 3 omhoog op f 133. VNU moest daarentegen (1,50 omlaag tot f 70,50,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.