+ Meer informatie

Dr. Knut W. Walf nieuwe hoogleraar canoniek recht

1 minuut leestijd

NIJMEGEN — Aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen is benoemd tot hoogleraar in de faculteit der godgeleerdheid, dr. K. W. Walf uit München. Dr. Walf zal onderwijs geven in het canoniek recht. De benoeming gaat in per 1 april 1977. Walf volgt prof. dr. P. J. M. Huizing SJ op, die vrijdag met emeritaat ging en zijn rede over het kerkelijk recht „God, mens en recht" uitsprak.

Knut Willibrord Walf werd op 9 december 1936 te Berlijn-Dahlem geboren. Hij ging filosofie, theologie en rechtswetenschappen studeren aan universiteiten te München en Fribourg. In februari 1962 sloot hij in München zijn theologiestudie af, waarna hij in Berlijn-Schöneberg tot priester werd gewijd.

Dr. Walf was enige tijd werkzaam als wetenschappelijk medewerker aan het „Kanonistischen Instituut" van de universiteit te München. Van 1966 tot 1968 bekleedde hij de functie van kapelaan in Berlijn-Wedding en Berlijn-Schönenberg. Daarna was hij o.a. verbonden aan genoemde universiteit te München. Momenteel doceert hij daar kerkelijk of canoniek recht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.