+ Meer informatie

Gezellig theedrinken aan een tafel met zo 'n mooi kleed,..

3 minuten leestijd

Leuk voor de tuintafel, of voor een ronde tafel in huis, zo'n
gehaakt kleed. Denkt u ook meteen aan theedrinken op een warme namiddag in de schaduw van een grote boom...? Daar kunt u natuurlijk ook al gaan zitten om dit kleed te haken. Voor een kleed met 175 cm diameter is nodig Phildar garen in de kwaliteit Perie 5,22 bollen kleurnr 10 blanc. Dat garen bestaat uit 100% katoen. Haaknaald nr 1,75

Steken en proeflapje
Lossen - dubbele stokjes - basissteek van dubbele stokjes drievoudige en viervoudige stokjes (stokjes met 4 omslagen) voor de meerderingen - halve vasten - stokjes. Proeflapje: 10 cm = 34 st. of 11 gaatjes in basissteek en 11 toeren. Belangrijk: indien uw proeflapje hiervan afwijkt, gebruik dan een nr van haaknaald hoger of lager, al naar gelang het verkregen resultaat. Haak een basisketting van 82 st, en werk hierop verder in dubbele stokjes en in basissteek van dubbele stokjes. Volg hierbij de eerste toeren van het gedetailleerde telpatroon, vanwege de meerderingen, en haak ook als volgt: 1 e toer: 4 lossen voor de afschuining, 2 lossen, 1 dubb. stokje op de 82e kettingst, *2 lossen, 2 kettingst overslaan, 1 dubb. stokje op de volg. st.*, haak van * tot * 27 maal in totaal, 2 lossen, 1 drievoudig stokje voor de afschuining, door de haaknid. op dezelfde st. in te steken als voor het laatste dubb. stokje. 2e toer: om 4 gaatjes in basisst. van dubb. stokjes te meerd.: 12 lossen haken, dan 4 lossen voorde afschuining, 2 lossen, 1 dubb. stokje op de 12e losse van het begin, ** 2 lossen, 2 kettingst. overslaan, 1 dubb. stokje op de volg. st. **, haak van ** tot ** 4 maal in tot. (de meerd. in de basisst. van dubb. stokjes bij het begin van de toer gebeuren op deze wijze), *2 lossen, 1 dubb. stokje op het volg. dubb. stokje*, haak van * tot * 28 maal in totaal (= 28 gaatjes in basisst), 2 lossen, 1 dubb. stokje op de 4e van de 4 lossen van de afschuining van de vorige toer, dan 4 gaatjes in basisst van dubb. stokjes meerd.: ** 2 lossen, maak 4 omslagen op de haaknid., steek de haaknid. onderaan het vorige dubb. stokje in en haal de 4 omslagen in 5 maal door (zoals voor het haken van 1 viervoudig stokje)**, haak van ** tot ** zoveel maal als er gaatjes in basisst van dubb. stokjes moeten bijkomen, = 4 maal in totaal (de meerd.in de basisst van dubb. stokjes op het eind van de toer gebeuren op deze wijze), 2 lossen, 1 drievoudig stokje voor de afschuining. Haak verder volgens telpatroon, tot aan de 95e toer (middelste toer van het tafelkleed) keer het telpatroon om en haak in tegengestelde richting verder, te beginnen in de 94e toer. Op 189 toeren totale hoogte het werk afhechten.

TERDEGE 17 juni 1992
Haak om het tafelkleed de rand volgens telpatroon en als volgt: Haak 2 lossen die tellen voor ** 1 stokje in een gaatje van de basisst aan de kant of in een boogje gevormd door 1 drievoudig stokje (of 4 lossen), 3 lossen, 3 stokjes door de haaknid. onder het zojuist gehaakte stokje in te steken **, haak van ** tot ** rondom het tafelkleed, sluit de toer met 1 halve vaste op de 2e losse van het begin van de toer en hecht at Oppersen met een warm strijkijzer onder een enigszins vochtige doek. >

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.