+ Meer informatie

Rechtbank: Succes People is gevaarlijk

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De Vara-ombudsman Frits Bom heeft het publiek terecht gewaarschuwd tegen het gevaar van de secte Leading Succes People, kortweg LSP.

Er zijn door Bom geen onjuiste mededelingen op essentiële punten gedaan en evenmin heeft hij zich onnodig grievend uitgelaten jegens de LSP. Dit heeft de president van de rechtbank in Amsterdam mr. W. J. Borgerhoff Mulder donderdag bepaald in een kort geding dat door de LSP tegen Frits Bom was aangespannen.

Aanleiding tot het geding waren twee uitzendingen in maart over de LSP, waarin Bom deze groepering „een hoogstgevaarlijke sekte waar mensen hersenspoelingen krijgen en die daarna volkomen verward en verdwaasd als een soort übermenschen terugkeren in de maatschappij" noemde. Dit schoot de LSP in het verkeerde keelgat en via een kort geding wilden zij van Bom gedaan krijgen dat hij beide uitzendingen rectificeerde en verder dan ook zijn mond zou houden over de LSP.

Zij kregen geen gelijk. Volgens Borgerhoff Mulder zijn door Bom geen feitelijke onjuistheden gemeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.