Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Wie maakt de lekkerste chocolademousse?

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Wie maakt de lekkerste chocolademousse?

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Met ingang van vandaag willen we regelmatig eer) recept plaatsen op een speelse manier. Oorspronkelijk zijn deze recepten bedoeld voor kinderen, maar we vermoeden dat veel volwassenen de verleiding niet zullen kunnen weerstaan om ook eens iets te proberen. En de kinderen helpen mag natuurlijk altijd (is zelfs aan te bevelen). Andersom kan uiteraard ook: de kinderen helpen moeder, 'n Idee voor een regenachtige woensdagmiddag? Uit: Mijn eerste kookboek uit. Cantecleer bv, De Bilt.


Ingrediƫnten:
125 g pure chocolade
4 eieren
1 eetlepel water


1. Breek de chocola in een kom, doe het water erbij. Breng in een pannetje wat water aan de kook.
2. Zet de kom bovenop het pannetje. Roer de chocola glad als deze gaat smelten. Haal de kom van het vuur om af te koelen.
3. Splits de eieren in eiwit en dooier. Hiervoor heb je twee kommen nodig. Breek elk ei boven een van de kommen en Iaat dan de dooier van de ene helft van de eierschaal in de andere glijden. Het eiwit zal dan in de kom eronder vallen. Doe de dooier nu in de andere kom.
4. Klop de eierdooiers los en roer ze langzaam door de chocola. Doe een beetje zout bij het eiwit en klop het stijf tot het in pieken omhoog blijft staan.
5. Spatel het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel en schep het luchtig om, tot het gelijkmatig verdeeld is. Niet kloppen!!
6. Breng de mousse voorzichtig over in een puddingschaal en zet deze een paar uur in de koelkast. Als de mousse stijf is strooi je er geraspte chocola over. Doe er verse room bij.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 augustus 1985

Terdege | 60 Pagina's

Wie maakt de lekkerste chocolademousse?

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 augustus 1985

Terdege | 60 Pagina's