+ Meer informatie

Open dag* in Hoorn

1 minuut leestijd

Terwijl er bij normale bedrijven alleen bij hoge uitzondering een z.g. „open dag" is, waarop buitenstaanders mogen kijken hoe het er toe gaat, is het in Hoorn eigenlijk altijd open dag. De gasten moeten echter wel bedenken dat dit alleen slaat op de loods van de Stoomtram en niet op het aansluit tende emplacement van de Nederlandse Spoorwegen, dat bepaald verboden terrein is. Vooral voor kinderen geldt: loop niet tussen sporen en let op de in de werkloods aanwezige werkkuilen. In en om de loods vindt u o.a. rijtuigen die nog gerestaureerd moeten worden. Dit restauratiewerk wordt door een betrekkelijk bescheiden groep vrijwilligers op de vrije zaterdagen verricht. Omdal; de meeste van hen in het zomerseizoen op de trams dienst doen als machinist, conducteur of horecamedewerk^r, blijven in feite alleen de winterse zaterdagen over en als u dai) bpdenkt dat met het algehele herstel van een gewoonlijk in vrij gehavende staat gevonden rijtuig gemiddeld zo'n 5000 tot 6000 manuren gemoeid zijn, zult u begrijpen dat het restauratiewerk aan echt historische rijtuigen maar langzaam vordert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.