+ Meer informatie

Werkloosheid EG iets hoger

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - De werkloosheid in de Europese Gemeenschap is begin dit jaar licht toegenomen.

Volgens cijfers die Eurostat, het EG-bureau voor de statistiek, gisteren bekendmaakte, steeg de werkloosheid in februari tot 8,5 procent. Dat is 0,1 procent hoger dan in janu

Voor het eerst sinds medio 1985 ligt het werkloosheidspercentage hoger dan in dezelfde maand van het voorgaande jaar. Tussen februari 1989 (9,2 procent) en februari 1990 (8,4) was een duidelijke neerwaartse trend zichtbaar.

In Groot-Brittannië bleef het aantal werklozen stijgen. In februari was 7,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk, tegen 7,2 procent de voorgaande maand en 6,3 procent in februari 1990. Ook Ierland, België, Denemarken en Frankrijk telden meer werklozen. De zuidelijke landen Italië, Portugal en Spanje boekten enige vooruitgang. De jongste gegevens over de Nederlandse arbeidsmarkt ontbreken.

In Duitsland ging het de westelijke deelstaten voor de wind. Het werkloosheidspercentage daalde er in twaalf maanden van 5,3 naar 4,6 procent. Maar in de vroegere DDR was de toestand allerbelabberdst. Eind juni 1990, vóór de eenwording, hadden 142.000 (Oost-)Duitsers geen werk. Eind februari, waren dat er 787.000; «en aantal^dat'intussen ongetwijfeld flinkigegroeiti is,-;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.