+ Meer informatie

Borsele steunt laatste winkels in kleine kernen

1 minuut leestijd

HEINKENSZAND - De gemeenteraad van Borsele is gisteravond akkoord gegaan met de nieuwe subsidieregeling voor de winkelvoorzieningen in de kleine kernen. Het doet hiervan is de laatste winkel in een kleine kern Ie behouden om de leefbaarheid in de kern te vergroten.

Hoewel de raad unaniem in zijn beslissing was, werden door alle fracties vraagtekens gezet bij de nieuwe regeling. J. Traas (PvdA) vroeg zich af of het geen vechten tegen de bierkaai is, omdat het probleem is gelegen in het feit dat de mensen elders hun boodschappen doen. Ook SGP-woordvoerder J. Hoekman meende dat er meer moet gebeuren dan alleen maar het instellen van een subsidieregeling. De VVD'er A. F. R. van Opdorp vroeg zich af of het subsidiëren van deze winkels niet te vee! risico's voor de gemeente met zich meebrengt.

Burgemeester ir. J. L. M. Mandos voelde er niets voor om omzetstimulerende maatregelen te nemen, zoals vanuit de raad werd gevraagd. „Ik vraag me af of dat wel een taak voor de overheid is", merkte hij op. Over wat er dan wel gedaan moet worden om de kleine kernen hun laatste winkelvoorziening te doen behouden, wilde Mandos zich niet concreet uitspreken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.