+ Meer informatie

Ont van Meir

1 minuut leestijd

TEL-AVIV — Oud-premier Gölda Meir van Israël heeft ontkend, dat ze op 27 mei een ontmoeting had met Koning Hoessein van Jordanië. Dit had afgelopen vrijdag de Amerikaanse maatschappij NBC bericht. Een Israëlische regeringswoordvoer der citeerde mevrouw Meir toen hij zei dat ze op die dag in onderhandeling was met Henry Kissinger over een troepenscheiding met Syrië.

NBC wist te melden dat mevrouw Meir op 27 mei, zeven dagen voordat ze werd opgevolgd door premier Rabin, koning Hoessein had verteld dat Jordanië in eerste instantie Jericho kon terugkrijgen en In latere fasen het grootste deel van de bezette westelijke Jordaanoever, maar er zouden wel verscheidene Israëlische vestigingen en legereenheden achterblijven. Het Israëlische dagblad Maariv berichtte later vanuit Washington dat de Israëlische minister van buitenlandse zaken AUon met zijn collega Henry Kissinger „blijkbaar een ontwerp-akkoord met Jordanië" aan het opstellen waren. Mogelijk zouden spoedig besprekingen op hoog niveau beginnen, of direct via Kissinger, om een „formule te bereiken diie voldoet aan de politieke aspiraties van koning Hoessein en de veiligheidsbehoeften van Israël", aldus Maariv.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.