+ Meer informatie

Schietpartijen

1 minuut leestijd

In de vooravond bereiden de „cinquerenos" zich voor op de nachtelijke schietpartijen. In de kliniek van het Groene Kruis proberen de acht paramedici ondertussen wat slaap te krijgen, de kaars — het enige licht in de kliniek — wordt om 21.00 uur gedoofd. Een paar minuten later begint het vuren. De eerste schoten klinken luid en komen van Duitse Mausergeweren uit de Tweede Wereldoorlog, afgevuurd door de plaatselijke burgerwacht die de barricades aan de ingang van het dorp bemant. De schoten worden van verre beantwoord door automatische wapens: in West-Duitsland voor de NAVO vervaardigde G-3's — het favoriete wapen van de guerrilleros. De G-3 is eveneens het standaardwapen van het Salvadoriaanse leger. De guerrillastrijders maken ze buit, kopen ze of — zoals de regering van de VS meent — krijgen ze via Nicaragua, van Cuba toegespeeld. to

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.