+ Meer informatie

Ontvoerde Jordaniër vrijgelaten

2 minuten leestijd

DAMASCUS — De op 6 februari in Beiroet ontvoerde Jordaanse zaakgelastigde Hisjam Mohaisen is dinsdag in de Oostlibanese plaats Sjtoura vrjgelaten, dit hebben officiële Syrische kringen meegedeeld.

Jordanië had agenten van de Syrische inlichtingendienst ervan beschuldigd de 42-jarige Moheisen te hebben ontvoerd. Hij was 's avonds in een wachtende auto gesleept nadat ca. 20 man, die met automatische wapens vuurden, zijn residentie hadden bestormd waarbij twee mensen gedood en twee gewond werden. De huishoudster van de zaakgelastigde werd ook ontvoerd, maar van haar is sedertdien niets meer vernomen.

Syrië had ontkend dat het bij de ontvoering betrokken was. De betrekking tussen beide landen zijn na het incident veel slechter geworden. Telefonisch was de verantwoordelijkheid voor de ontvoering opgeëist door de "adelaars van de revolutie", een linkse groepering die nauwe banden heeft met pro- Syrische Palestijnse guerrillastrijders. Vóór de ontvoering hadden beide landen al maandenlang een propaganda-oorlog tegen elkaar gevoerd. Spoedig na de verdwijning van Moheisen had Jordanië zijn ambassadeur in Damascus nschappelijke grenspost.

Een Libanese islamitische pro- Syrische militie heeft de zaakgelastigde na ontvoering 66 dagen geleden vrijgelaten. Hij werd door de ,,Fursan"-militie, die door Damascus bewapend en gefinancierd wordt, vrijgelaten. De zaakgelastigde zag er fit en ongedeerd uit. Hij dankte de Syrsche president, Hafez Assad, voor "zijn bezorgdheid over mijn veiligheid" en de inspanningen die hij ondernam om zijn vrijheid te verzekeren. Volgens politiekringen vetrok hij van het hoofdkwartier van de Arabische vredesmacht in Libanon naar Damascus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.