+ Meer informatie

Uit de brand

1 minuut leestijd

Een elektriciteitscentrale in Californië ziet kans de wereld van een gigantische stapel gladde banden te verlossen, zonder dat het milieu er ook maar de geringste schade van ondervindt. De banden worden verbrand volgens het "Thermal DeNox"-procédé, dat is ontwikkeld door de oliemaatschappij Exxon. Bij deze verbrandingswijze blijft er van de autobanden helemaal niets over. Geen schadelijke restanten, niets. Bovendien komt er uit de schoorsteen geen zwavel, geen stikstof, niets. Het enige wat via de pijp aan de buitenlucht wordt vrijgegeven, is stoom. Een ontwikkeling waar milieudeskundigen in Californië bijzonder verheugd over zijn. En Exxon ook, want de banden leveren genoeg kilowatts op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.