+ Meer informatie

Foto's uit Z-Amerika

1 minuut leestijd

Marijke Bresser, een jonge fotografe, maakte in 1978 een half jaar durende reis door Latijns-Amerika. Ze maakte daarbij in hoofdzaak gebruik van het openbaar vervoer, hetgeen in Zuid-Amerika neerkomt op meestal de bus en af en toe de trein.

De reis begon in Mexico City en eindigde zes maanden later in Recife, Brazilië. De foto's die Marijke Bresser tijdens die reis maakte, vormen de hoofdmoot van een expositie onder auspiciën van Kodak Nederland: „Zuid-Amerika. Primaire • indrukken".

Foto's gemaakt vanuit de optiek van de reiziger. Ze geven een beeld van de dagelijkse leefgewoonten van de gewone mensen in Latijns Amerika. Peruanen in de trein, Bolivianen op de markt, Brazilianen op het strand. .

Marijke Bresser begon met fot tograferen toen ze als part-time stewardess met zoveel windstreken in aanraking kwam, dat het op den duur als verspillend werd ervaren om zónder camera op reis te gaan.

De expositie is tot 26 juni 1981 bij Kodak Nederiand BV, Zeisterweg 1 te Odijk tijdens de kantooruren vrij te bezichtigen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.