+ Meer informatie

]^rd gaat ontslag voor 325 man aanvragen

Azmatieve produküemogelijkheden niet haalbaar

1 minuut leestijd

AMSiRDAM Ford Nlerland wil de fabriek Amsterdam in septemb van dit jaar sluiten. et is onmogelijk de vare veriiezen op het pduktiegedeelte van de tierneming langer te dcen, zo zei algemeen dfcteur J. K. L. Laurent vrijdag op een persconfffintie. Ford zal voorJ825 van de in totaal Iw werknemers een coUtieve ontslagaanvraag indienen bij het gewejlijk arbeidsbureau, noudens nadere ontwkelingen.

Een sociaal p zal worden ontwikkeld voor die wi emers, die de gevolgen ervaren vai ze plannen. De ondernemingsraad irerzocht binnen zes weken een adviefeeven.

Aan het vooi om de fabriek te sluiten is volgere heer Laurent een uitgebreid on< oek door Ford Nede produktiemogeli

voorafgegaan d naar alternatieve ifden, waaronder de fabricage vaAderdelen, Geen van deze alternatie haalbaar. Vorig land een verlies van ƒ 42 miljcei ling. Dit jaar produktie

De derland is geraai >p vt

bleek financieel r leed Ford Nederƒ 68 miljoen, waarde produktie-afdehet verlies op de ƒ 40 miljoen.

Verkocht

van Ford Negevestigd in het

Directeur Laurent tijdens de persconferentie gistermiddag. Amsterdamse havengebied. De fabriek was opgezet om auto's bestemd voor de Nederlandse markt te assembleren. Thans assembleert de fabriek Transitbestelwagens en transcontinental zware trucks.

De overige activiteiten van Ford Nederland zullen worden voortgezet. Dit zijn Ford Credit (autofinanciering), een onderdelendepot en een distributiecentrum. De laatste twee zullen vanuit het Amsterdams? havengebied werkzaam blijven. De rest van de fabrieksgebouwen en terreinen zullen worden verkocht, de overige activiteiten van Ford Nederland, verkoop, service en kredietactiviteiten zullen elders in Nederland gehuisvest worden. HARDERWIJK

Voor:
• TAPIJT • OVERGORDIJNEN • VITRAGE • ZONWERING • MEUBELS EN • MEUBELSTOFFE

RING.
Showroom: RhijnvisFeithlaan145 3844 DD Harderwijk Tel. 03410-15090.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.